Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bebeklerde Bağışıklık Sistemi

14-11-2020 08:54
Bebeklerde Bağışıklık Sistemi

Bebeklerde bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir ?


Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümeleri için bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak çok önemlidir. Bebekleri hastalıklardan korumak ve bebeklerin dış ortamda bulunan mikroplara karşı savunma mekanizmasını geliştirmek için bağışıklık sistemlerinin zayıf olmaması gerekir. Özellikle koronavirüs gibi tam olarak nasıl mücadele edeceğimiz bilinmeyen virüslere karşı tedbirler aldığımız bu günlerde anneler doğal olarak bebekleri için endişelenmekte ve bebeklerini hastalıklardan korumak için çareler aramakta.

Bebeklerimizi hastalıklara karşı korumak için uzmanların en etkili silah olarak belirttiği bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz ?
 

Bebeklerde bağışıklık sistemi anne karnında gelişir.

 

Bebeklerin bağışıklık sistemi gelişimi anne karnında başlar. Annenin hamilelik dönemindeki beslenmesi ve geçirdiği enfeksiyonlar bebeğin bağışıklık sisteminin gelişmesinde önemli rol oynar. Yeni doğan bebeklerde bağışıklık sistemi zayıftır ve bu nedenle bebeğin anne sütü ile beslenmesi önemlidir. Yeni doğan bebeğe verilen ilk ağız sütü içeriği bakımından çok faydalı besin değerlerine sahiptir. İlk anne sütünü emen bebekler hastalıklara karşı ilk savunma sistemini oluşturmaktadır. Ayrıca normal doğum ile dünyaya gelen bebekler doğum kanalından geçerken annenin bağırsak florasını ağız yoluyla almakta ve aldığı faydalı bakteriler ile bağışıklık sistemlerini güçlendirirler.
 
		

Bebeklerin bağışıklık sisteminin gelişmesi için neler yapılmalı ?

Anne Sütü ve Beslenme

 
Anne Sütü ve Beslenme 

 

Öncelikle önce de söylediğimiz gibi bağışıklık sisteminin güçlenmesi için anne sütü çok önemli. Omega 3 ve 6 yağ asitleri bakımından zengin olan anne sütü bebeklerin bağışıklık sitemlerini korur ve güçlendirir.

6. aydan itibaren katı mamaya geçen bebeklerin beslenmesine bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler eklemek de gerekir.

 

  • Doğal probiyotik içeren kefir ve yoğurt
  • Çinko açısından zengin tavuk, kırmızı et, fasulye, peynir, yoğurt, tam tahıllı ekmekler
  • A,C,D,E vitaminleri / demir, çinko ve selenyum açısından zengin besinler

 

· Aşılar

 

Bebeğinize yaptıracağınız aşı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için en önemli tedavidir. Bebeğinize zamanında yaptıracağınız aşı, bebeğinizin vücudunda yayılacak tehlikeli bakteri ve virüsleri engelleyecektir. Bu nedenle bebeğinizin aşı takvimini takip etmeyi ihmal etmemelisiniz.

 

· Uyku

 

Bebeklerde uyku 

Bebeklerin gelişimleri ve bağışıklıkları açısından uyku kalitesi yine çok önemli faktörlerden biri. Yeterince uykusunu alan bünyelerin, enfeksiyonlara karşı daha güçlü olduğu düşünülüyor. Uyku sırasında salgılanan melatonin hormonu vücuttaki bakteri ve toksinlerle savaştığından bağışıklık sisteminde önemli bir role sahip. Bu nedenle bebeğin uykusunu alması diğer faktörler kadar önemlidir.

 

· Hijyen kuralları

 

Bebeğin büyüdüğü fiziki ortamın temiz olmasına dikkat edilmeli ve bebek enfeksiyon kapabileceği ortamlardan uzak tutulmalı. Ancak hijyen konusunda aşırıya kaçılmamalı, bebeğin iyi huylu mikroplara da maruz kalmasına izin verilmeli.


 


 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.